28.2.2015

Nyhtö on herkkua, oli liha mitä vaan

Nyhtöpossua on nähty jo sen verran, että on tullut aika nyhtää jo jotain muutakin. Halpa ja hyvä idea on nyhtää naudanlihaa, mutta onnistuu se arvokkaammallakin lihalla.


Pakkasessa pyörineestä kolmen kilon hirvipaistista riitti useampaankin kokeiluun, joista toimivimmaksi osoittautui nyhtöhirvi. Suurta herkkua ainakin puikulaperunamuusin kanssa ja hampurilaisen sisällä!


Nyhtöhirvi

1,5 kg hirven paistia
5 dl tummaa olutta
2,5 dl liha- tai riistalientä
2 laakerinlehteä
10 - 15 katajanmarjaa

Siisti paisti ja paista sen pintoihin kaunis väri paistinpannulla voissa. Laita paistuneet palat pataan ja lisää nesteitä niin paljon, että liha on kokonaan nesteen pinnan alla. Lisää mausteet ja anna paistua 75-asteisessa uunissa vähintään yön yli.

Kun otat lihan uunista, ota paistoliemi talteen kattilaan ja keitä sitä kasaan kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti