14.2.2015

Ragu, piiloilmaisu jauhelihakastikkeelle

Ragu kuulostaa ruokalajina kiehtovalta, mutta lähinnä kyse on italialaisittain valmistetusta jauhelihakastikkeesta. Eli mainio tapa yrittää löytää vaihtelua perinteiseen jauheliharalliin.


Hirviragu kuulostaa sitäkin kiehtovammalta, mutta edelleen: jauhelihakastike on jauhelihakastike. Italialaistyyppisenä tomaatilla ja yrteillä on tässä selvä rooli. Italialaistyyppisenä tämän seuraksikin kuuluisi pasta, ei puikulamuusi, joten tee kuten sanon, älä niin kuin itse teen... Tätä on huushollissa jo tomaattien kanssa kokeiltu ja suoraan sanoen, hirvi menee tomaatin kanssa ihan hukkaan. Tässä versiossa tomaatit päätyivät pastakastikkeeksi ja tilalle tuli riistafondi.


Jos vaihdat hirven nautaan, toimii paremmin ja toisaalta taas jos käytät hirveä, vaihda tomaatti vaikka riistafondiin.

Hirviragu

500 g hirven jauhelihaa
2 porkkanaa
4 siivua pekonia
1 sipuli
1 - 2 tl timjamia
1 - 2 tl rosmariinia
1 - 2 tl rakuunaa
n. 1 dl punaviiniä
1 laakerinlehti
1 tkl tomaattimurskaa tai kokonaisia kuorittuja tomaatteja
reilusti pippuria ja suolaa

Pilko sipuli, porkkanat ja pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista nopeasti pannulla. Laita paistetut pataan ja paista sitten jauhelihaan nopeasti väri ja lisää aiemmin paistettujen joukkoon. Lisää mausteet ja sen verran nestettä, että liha on lähes nesteen alla. Anna hautua 150-asteisessa uunissa 1,5 - 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti