17.3.2015

Klassikkojälkkäri viidessä minuutissa

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun tajusin hukanneeni hirveän monta vuotta, jotka olisin voinut syödä mahtavan yksinkertaista jälkkäriä. Miten tässä näin kävi?

En ymmärrä, mutta onneksi tämä on helppo korjata, etenkin juuri nyt. Pakkasessa on nimittäin kasoittain marjoja, jotka pitäisi syödä, jotta sinne voi ensi kesänä unohtaa uuden kasan marjoja.


Juuri tämmöiseen marjakasaunohdukseen äitini vinkkasi opiskeluaikoinani rahkan käyttökelpoisuudesta. En järin rahkasta pidä, mutta tässä yhteydessä se muuttuu oudosti tavaraksi, jota ilman ei voi enää elää.

Marjarahka

1 prk maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
pari kourallista pakastemarjoja
sokeria

Tämä ei siis ole mikään proteiinipirtelö, vaan ehta syntinen sokeriherkku. Sekoita maitorahka ja kerma keskenään. Lisää marjat joko jäisinä tai sulina joukkoon ja lisää oman maun mukaan sokeria. Vaniljasokeriakin kannattaa lisätä.

Sekoita ja anna maustua hetki jääkaapissa. Jos lisäsit marjat jäisinä, joudut odottamaan niiden sulamista (tai sitten rouskuttelet jäisinä josset jaksa odottaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti