23.5.2015

Hei älä koskaan ikinä...

... tee colamarinadia kirsikkacolasta.

Kyllä oli liipasimella, etten tarttunut puhelimeen ja ensimmäistä kertaa elämässäni tilannut pizzaa kotiinkuljetuksella. Kun kahdesta lähteestä vakuuteltiin kirsikkacolassa marinoidun lampaanpaistin nimeen, tottakai minä höynä uskoin ja kokeilin.


En kokeile koskaan enää enkä suosittele sitä muillekaan. Tässä meni kaikki päin honkia. Haluatko nähdä miten naamat ruokapöydässä venähtävät? Tällä se onnistuu!

Kirsikkacolamarinoidut karitsan paahtopaistit

2 karitsan paahtopaistia
0,25 dl sitruunamehua
vajaa tölkki kirsikkacolaa
0,25 dl soijakastiketta
1 oksa tuoretta rosmariinia
mustapippuria

Sekoita sitruunamehu, cola, soijakastike, silputtu rosmariini ja rosmariini keskenään. Laita liha marinoitumaan marinadiin vähintään yöksi jääkaappiin.

Rehellisyyden nimissä, tuore rosmariini ei tässä maistu millään tavalla. Jos kerran päätit kokeilla, älä tuhlaa rahojasi tuoreeseen, kun kuivalla rosmariinilla saat ihan yhtä paljon makuelämystä. Kirsikkacolalla saat myös melkoisen häiriintyneen värisen lampaanlihan.

Ota lihat marinadista ja pyyhi ylimääräiset nesteet pois. Kaada marinadi kattilaan. Ja kaada muuten sitten vähän turhan isoon. Cola kuohahtaa pahasti kiehahtaessaan. Kahdessa sekunnissa silmiesi alla se tulee yli ja palaa niin hyvin keraamiseen lieteen kiinni, että vietät kaksi tuntia hinkaten liettä puhtaaksi. Ei, en suinkaan ole itse kokeillut, mistäs niin päättelit...

Hauduta marinadia kattilassa noin 15 minuuttia. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista paahtopaisteja siinä noin 10 minuuttia, välillä käännellen. Valele välillä marinadia lihan pintaan. Anna lihan levätä paistamisen jälkeen folion sisällä 5 - 10 minuuttia.

Sellaista lampaan paahtopaistia en Suomesta ole kaupasta löytänyt, että se tällä paistamisella mureaa olisi. Vaikka paketissa kuinka puhuttaisiin karitsasta, lampaaksi asti se on silti ehtinyt elää. Toivoa siis on, jos oikeasti onnistut jostain karitsaa löytämään. Muiden kannattaa ottaa ne terävimmät veitset laatikosta ja kaivaa pöytälaatikosta pizzataksin numero.

Voi olla, että tämä ei olisi täysin toivoton tekele, jos kirsikkacolan vaihtaisi tavalliseen. En takaa lopputulosta. En aio myöskään kokeilla.

Onnea ja menestystä valitsemallasi uralla.

1 kommentti:

  1. Kirsikkakola ja Dr. Pepper ovat niitä juomia, joiden nauttiminen missään muodossa vaatii lapsena saatua altistusta. Sama koskee amerikkalaisia maapähkinä-hillovoileipiä. Kostox voi antaa ulkomaalaisille salmiakkimaustettua ruokaa.

    VastaaPoista