18.1.2015

Rosmariinin ja suklaan rakkauslapsi

On keksi. On hirveän, hirveän, HIRVEÄN hyvä keksi. Vähältä piti, etteivät päässeet edes uuniin, koska kävi ilmi, että jo taikina oli hirveän, hirveän hyvää.


Siis ihan törkeän hyvää.

Rosmariinikeksit

250 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
0,5 tl leivinjauhetta
4,25 dl vehnäjauhoja
suolaa
200 g tummaa suklaata karkeasti rouhittuna
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Ota voi lämpeämään ajoissa. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri kunnolla keskenään vatkaimella. Sekoita sitten joukkoon vielä kananmunat.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Suolaa riittää kahden sormen väliin jäävä hippunen. Sekoita jauhoseos voi-sokeriseokseen. Kun seos on suunnilleen tasaista, lisää vielä hienoksi silputtu rosmariini ja karkeasti rouhittu suklaa.

Nostele leivinpaperille lusikalla taikinasta nokareita. Älä laita kovin tiiviisti, keksit leviävät paistuessaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Sanoinko jo, että nämä on ihan helkkarin hyviä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti