31.1.2015

Toisenlainen broileri

On tässä ikään kuin aavistuksen kyllästynyt iänikuiseen broileriin ja sen ongelmiin. Valmissuikaleita en halua ostaa, koska koneen repimät "suikaleet" on hyvän lihan pilaamista. Rintafileet ja -leikkeet on nahattomia ja luuttomia koneen repimiä kappaleita, joihin on todennäköisesti jo laitettu "miedosti suolaa", ikään kuin en itse osaisi maustaa ruokaani. Eikä varmaan yllätä ketään, jos kerron, että valmiiksi marinoituja lihapaloja ei tähän taloon tule.


Koipireidet on hyviä, mutta niistä menee hukkaan aika paljon. Maustamattomia rintaleikkeitä, joissa on luu ja nahka jäljellä, löytyy sentään vielä, ainakin toisinaan.

Ja sellaisia tässä nyt kehotan etsimään ja näkemään hieman marinoimisen vaivaa.

Jamakailanen broileri

2 - 3 broilerin rintaleikettä
1 sipuli
5 kevätsipulia
1 chili
3 rkl timjamia
0,25 dl maustepippuria
2 tl mustapippuria
0,25 dl muscovadosokeria
4 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
3 rkl soijakastiketta
0,5 dl appelsiinimehua

Silppua sipulit ja chili, murskaa pippurit. Sekoita kaikki paitsi liha keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Anna lihojen maustua yön yli kastikkeessa.

Laita lihat uunivuokaan, ota marinadi talteen. Paista lihoja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja tee sillä aikaa marinadista maustekastike lisäämällä ylijääneeseen marinadiin worchestershirekastiketta ja hiukan appelsiinikastiketta ja keittelemällä kasaan hetki. Kun broileri on ollut uunissa 20 minuuttia, lisää lihojen päälle kastike ja anna olla uunissa vielä toiset 20 minuuttia, jonka jälkeen valele kastiketta lihojen päälle, laske uunin lämpö 175 asteeseen ja anna olla uunissa vielä 15 minuuttia.

Worchestershire-kastikkeen voi korvata millä tahansa vähänkään grilliin viittaavalla kastikkeen tapaisella, mitä kaapista nyt sattuu löytymään. Chilin kanssa voi olla huoleton, älä turhaan poista siemeniä, ellet sitten ole ostanut väkevintä chiliä mitä suomalaisella ruokakaupalla on tarjota.

On muuten aika herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti