25.10.2014

Ajankohtaiskatsaus

Lihaton lokakuu jatkuu, mutta tähän talouteen se ei ole vaikuttanut. Protestoisin kovemmin, mutta silloin pitäisi tasa-arvon nimissä huomioida myös movember, ja siihen en ole omassa huushollissani vielä valmis.


Joten ostoskoriin löytyi halpaa lihaa eli porsasta. Tällä kertaa klassikoita, kyljyksiä.

Viskikyljykset

4 porsaankyljystä
voita
4 rkl viskiä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl dijonsinappia (tai 2 rkl tavallista sinappia)
2 rkl muscovadosokeria
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl worchestershire-kastiketta

Viillä kyljysten rasvareunus poikki muutamasta kohdasta. Näin kyljykset eivät käpristy paistaessa.

Sekoita viski, soijakastike, sokeri, sinappi, tomaattisose ja worchestershire keskenään pienessä kattilassa. Anna seoksen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.

Paista kyljyksiin kauniin värinen pinta. Nosta kyljykset sitten uunivuokaan, sivele päälle hiukan viskiglaseerausta ja anna kyljysten paahtua 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kyljysten levätä folion alla noin 10 minuuttia ennen ruokailua.

Koko paketti valmistuu sen verran ripeästi, että uskaltaa ryhtyä hommaan arki-iltanakin.

Ensi kerralla meillä tehdään tämä ulkofilepalan kanssa soveltaen. Ensi kerralla jääkaapista myös toivottavasti löytyisi sitä dijonia, jota nytkin piti niin varmasti olla, vaan jota ei sitten ollutkaan.

Suuri porsaan ystävä en ole, porsaan liha on usein kuivaa ja mautonta, mutta viime aikaiset kokemukset päin honkia leikatuista naudan marmoriulkofilepihveistä eivät varsinaisesti enää kiinnosta. Halvemmalla saa parempaa.

Niinpä tämä on varsinainen sikailuviikonloppu. Huomenna uuniin päätyy sian kylki. Juuri niin. Luit oikein. Kylki. Se hirveän rasvainen kappale.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti