19.10.2014

Poroa ei aina tarvitse käristää

Älä käsitä väärin, poronkäristys on todella hyvää. Mutta on se nyt kumma jossei porosta mitään muuta saa aikaiseksi kuin iänikuin käristeen.

Onni lykästi kaksi kertaa: ensin työmatkalla löytyi todella hyvä ravintola yksinäisen illallisen pelastajaksi ja sitten kotikulmien marketin pakastealtaasta löytyi materiaalia toistaa ravintolaelämys.


Olen hyvin tietoinen hakukoneiden ajatuksesta siitä, mitä poron paahtopaistille pitäisi tehdä. Enkä estele, jos haluatte niiden mukaan edetä. Mutta kuulkaa, kun mikään ei luo sydämeen paremmin lämpöä synkkänä syksyisenä iltana kuin pitkään hautunut liha. Unohda siis hetkeksi nopea paistaminen ja mediumpaisti, antaudu ajalle ja ylikypsälle lihalle.

Poron paahtopaisti

3 - 4 poron paahtopaistia
0,5 dl riistafondia
n. 3 dl tummaa olutta
vettä
suolaa

Siisti hieman paahtopaisteja, jos ne ovat kovin kalvoisia. Laita paahtopaistit pataan ja lisää riistafondia ja tummaa olutta, kunnes paistit ovat suunnilleen nesteen peitossa. Mausta suolalla, voit halutessasi nakata pataan myös laakerinlehden, katajanmarjoja tai maustepippureita.

Anna paistien hautua enintään 100-asteisessa uunissa vähintään 5 tuntia.

Ota paistit uunista juuri ennen ruokailua. Nosta paistit paistonesteestä ja kuivaa enimmät nesteet pois. Paista paistien pinta nopeasti pannulla voissa rapeaksi ja kauniiksi. Nauti.

Ehtoisa kokki tai muuten kokeilunhaluinen taikoo oheen kastikkeen vaikkapa punaviinistä ja puolukoista, portviinistä tai tummasta oluesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti