2.10.2014

Kaasun kaipuu

Edellisessä kodissani saattoi olla selvästi vähemmän neliöitä, mutta ainakin yhdessä asiassa kaipaan sitä. Wokkaamisessa. Nykyisen kotini keraaminen liesi on kuin lehmän pieru kesäisellä niityllä mitä wokkaamiseen tulee.

Niin on pitänyt tyytyä tavalliseen paistinpannuun ja yrittää unohtaa muisto paremmasta.


Vegewokki

pieni pussi cashew-pähkinöitä
2 - 4 varsiselleriä
2 - 3 herkkusientä
puolikas paprika
1 chili
0,25 dl soijakastiketta
2 - 4 rkl sweet hot thai chili -kastiketta

Siivuta ohuiksi siivuiksi sienet, sellerinvarret, paprika ja chili. Kuumenna wokkipannussa (tai paistinpannussa) hiukan ruokaöljyä ja paahda siinä hetki pähkinöitä. Nakkaa perään siivutetut kasvikset ja anna paahtua hetki kuumalla lämmöllä. Lisää sitten soijakastike ja sweet hot thai chili sauce ja anna hautua sen aikaa kannen alla, että kaikki alkavat olla vähän pehmeitä.

Itse tykkään tästä eniten riisinuudelin kanssa, mutta kukin tyylillään. Sellainen on havainto tästä paketista, että jostain syystä varsiselleri on tässä tosi hyvää, vaikka muuten kartan sitä kuin ruttoa.

Myös sen verran voin vihjaista, että tämän ruuan olennaisin osa on sweet hot thai chili sauce. Ilman sitä tämä ei jotenkaan vain ole oma itsensä ja selleri maistuu liian sellerille.

Aika on osoittanut, että kasviksiksi tähän käy melkein mikä vain. Porkkanaa käytän usein, sen siivuttamisessa vain saa olla tarkkana, että saa riittävän ohutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti