8.11.2014

Aikkauhia

On se hirveetä.

Siis se, miten ihanaa liha on, kun sen on ensin pilkkonut, sitten pikaiseen paistanut ja sitten antanut muhia uunissa matalalla lämmöllä päivän verran. Mikä on vähemmän ihanaa on riistan hinta kaupassa. Toivottavasti edes jollain tasolla kohtuullinen osa niistä euroista kilahtaa metsästäjien takataskuihin.


Oli siis puolentoista kiloa hirvipaistia, joka yhden syksyisen päivän aikana muuntui makuelämykseksi, joka suli jo vähän ennen suuta.

Sadesunnuntain hirvipaisti

1 - 1,5 kg hirvenlihaa
2 sipulia
1 - 2 porkkanaa
selleri
0,5 dl riistafondia
2 dl vettä
puoli pulloa halpaa punaviiniä
voita
katajanmarjoja
maustepippureita
2 laakerinlehteä
suolaa

Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi ja paista niihin voissa pannulla kevyesti kaunis pinta. Laita paistetut lihat isoon pataan ja pilko joukkoon porkkana, sipuli ja selleri. Lisää katajanmarjat, pippurit, suola, laakerinlehdet, riistafondi ja vesi. Kaada lopuksi perään punaviiniä, kunnes lihat juuri ja juuri peittyvät.

Anna hautua noin 110 - 120 asteisessa uunissa 5 - 6 tuntia.

Ja anna sitten makuhermoille kunnon juhlat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti