13.11.2014

Viskisiepon lintulauta

Vanhoista kunnon jallupullista voi tehdä omiakin versioita. Kaappiin jostain syystä eksynyt sekundaviski pääsi paistinpannulle jallun päästessä välillä pikku lomalle.

Näissä määrissä ei sen paremmin jallu kuin viskikään erityisemmin maistu, joten hifisti kokeilee varmasti veden korvaamista valitsemallaan prosessoidulla tavaralla.


Viskipullat (ja taas lähinnä se kastike, itse pullat eivät nestettä kaipaa)

50 g voita
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
1 tölkki (2 dl) demi glacea
1 dl ruokakermaa
2 rkl härkäfondia
0,5 - 1 dl viskiä
1 - 2 dl vettä

Sulata paistinpannulla voi ja ruskista siinä vehnäjauhot. Kumoa joukkoon demi glace ja lisää vesi ja fondi. Sekoittele, kunnes kastike on sileää. lisää hiukan mustapippuria ja suolaa ja anna hautua 15 - 30 minuuttia. Lisää viski ja kerma, sekoita ja lisää tarvittaessa mausteita. Nostele lihapullat lopuksi joukkoon ja sitten vaan ronskisti ääntä kohti.

Lihapullien teko on sen verran ripeää hommaa ja etenkin jos ne kypsentää uunissa, vapautuu kädet turaamaan kastikkeen kanssa niin, että koko paketti on hyvinkin arki-iltaan sopivaa hommaa. Mikset piristäisi mielialaa marraskuisena maanantaina vaikkapa, jos ajatus viskistä kastikkeeseen jemmattuna saa hymyn huulille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti