24.11.2014

SKD(L)

Tunsin pakottavaa tarvetta saada otsikkoon l-kirjaimen, joten leivinjauhe pääsi otsikkoon asti. Puujalkojen viljely on ydinosaamistani.

Piti keksiä jotain kuljetuskelpoista, joten keksin keksit. Yhdestä ohjeesta löytyi sekä suklaata, kinuskia että kaurahiutaleita, joten päätös oli käytännössä tehty puolestani. Miten kätevää!


*rrrrr*

Suklaa-kinuskikeksit

2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
150 g maitosuklaata
100 g Daim-rakeita
100 g mantelirouhetta
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kinuskikastiketta

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, 2,5 dl vehnäjauhoja, fariinisokeri ja leivinjauhe. Sulata voi ja sekoita se kuivien aineiden kanssa tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle leivinpaperia ja sen päälle kaurahiutaleseos. Paista 175-asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia.

Rouhi maitosuklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita sen joukkoon Daim-rakeet, mantelirouhe ja vehnäjauhot ja lopuksi vielä kinuskikastike. Sekoita tasaiseksi.

Kun kaurapohja tulee ulos uunista, levitä suklaa-kinuskiseos sen päälle ja laita koko komeus takaisin uuniin noin 15 minuutin ajaksi. Jäähdytä paistos kunnolla ennen kuin lähdet yrittämään sitä pois vuoasta. Viileänä se on jäykkä ja jämäkkä ja nousee leivinpaperin avulla helposti ja rikkoutumatta.

Kaupasta kinuskikastike löytyy sitten harhailun jälkeen maitokaapista ja Daim-rakeet eivät leivontahyllystä vaan karkkihyllystä. Kaurahiutaleista minun mielestäni ainoat oikeat ovat isoja kaurahiutaleita, mutta tässä saattaa tavalliset pikkuhiutaleet olla jopa toimivampia.

Kaurapohjasta kannattaa tehdä hyvin ohut, puolen sentin paksuinen voi olla sopiva. Suklaa-kinuskiseosta tulee pohjaan nähden aika naftisti ja sitä on hiukan hankala levittää, mutta koska rakeet myydään 100 gramman pusseissa, tämä on kauppateknisesti aika kätevä määrä. Ja kyllä sillä pärjää.

Mutta nyt pitää lopettaa, pitää keskittyä tämän keksin pupertamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti