15.4.2015

Kevät ja kananpojat

Siihen käsitykseen olen jäänyt, että kevätkananpoika on hieno juttu. Suuri makuelämys ja ihan jotain muuta kuin perusbroikku, jolla harmaa kansa arkisin napansa täyttää.


Kokeilun jälkeen en liity hehkuttajien joukkoon. Ei niin, että se pahaa olisi, mutta L'uomu Nokan tuotteista löytyy varsin hyviä broilerpaloja, jotka ovat maultaan aivan yhtä hyviä, mutta paljon helpompia syödä.


Mutta onhan se komeempaa somessa remuta tehneensä safkaksi kevätkananpoikaa kuin broileria. Vaikka epäilen, että jotain Ross-hybridiä nämä kevätkananpojatkin ovat.

Sinappimaustetut kevätkananpojat

2 kevätkananpoikaa
1 rkl vahvaa sinappia
0,25 dl hunajaa
1 tl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 tl timjamia

Yhdistä keskenään marinadin ainekset eli sinappi, hunaja, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri ja timjami. Hiero marinadi kananpoikien rintaan. Voit tehdä sen nahan päälle, mutta liha saa paremmin makua, jos teet viillon kananpoikien nahkaan, teet sormella pienen kolon nahan alle ja levität marinadin koloon. Älä turhaan yritä saada marinadista kovin nestemäistä, kuivempi pysyy kanan päällä paremmin. Anna kananpoikien levätä marinadissa jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Alkuperäisessä ohjeessa neljälle kananpojalle ohjeistettiin laittamaan 1 dl dijon-sinappia ja 0,5 tl timjamia. Jos olet yhtään sinappia ikinä käyttänyt ymmärrät, että mikään määrä timjamia ei kuuna kullan valkeana tuon sinappimäärän läpi nouse, joten oletan tuon olleen vain epäonninen typo.

Ota kananpojat huoneenlämpöön 1 - 2 tuntia ennen paistamista. Työnnä paistomittari kananpojan koiven paksuimpaan kohtaan. Yritä välttää tilannetta, jossa paistomittari on kiinni luussa, koska luu lämpeää nopeammin.

Paista kananpoikia noin 180-asteisessa uunissa 35 - 45 minuuttia. Kana on kypsää, kun mittari näyttää 75 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti