6.4.2015

Luumu, lammas ja tagine

Villi huhu väittää, että Jari Tervolla olisi tämän kanssa jotain tekemistä. Oli tahi ei, suosittelen silti kokeilemaan.



Luumulammastagine

2 - 3 rkl oliiviöljyä
kuorittuja manteleita
1 - 2 punasipulia
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 tl kurkumaa
2 kanelitankoa
3 tl korianterinsiemeniä
500 g lampaanlihaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl appelsiinimehua
12 kivetöntä luumua
(tuoretta korianteria)

Kuori ja silppua sipuli. Putsaa lampanaliha ja paloittele se reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko inkivääri, murskaa korianterinsiemenet.

Laita taginen pohjalle oliiviöljy ja kuumenna. Laita sekaan mantelit ja paahda, kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää sipulit ja anna niidenkin kuullottua hetki. Lisää vielä inkivääri, kurkuma, kanelitangot ja korianterinsiemenet. Lisää vielä lampaanliha ja sekoittele niin, että lammas saa väriä ja mausteet tarttuvat lihaan.

Lisää sen verran vettä, että lihat peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna kiehumispisteeseen, vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla vähintään tunti. Tarkista välillä, ettei nestettä haihdu liikaa.

Lisää sitten luumut ja appelsiinimehu ja anna hautua vielä noin puoli tuntia. Lisää hunaja, suola ja pippuri ja anna hautua vielä 15 min. Kastikkeen pitäisi olla lopulta aika siirappimaista. Jos tuoretta korianteria on, sen lisäämisen aika on nyt.

Koska seuraava tehtävä on sitten syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti