12.9.2014

Lisää taginetonta taginea

Edellinen taginekokeilu ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä, mutta ei se mitään. Kokeillaan uudestaan.


Sitruunakanatagine

4 broilerin rintaleikettä tai koipireittä
öljyä
voita
1 - 2 sipulia
1 tl raastettua inkivääriä
1 chilipalko
1 sitruuna
juustokuminaa
paprikajauhetta
sahramia
suolaa
mustapippuria
1 kanelitanko
100 g kuorittuja manteleita
2,5 dl vettä
nippu persiljaa
nippu korianteria

Kuivaa broileripalat ja ruskista lihat kevyesti öljy-voiseoksessa ja siirrä lihat tagineen (minun tapauksessani siis tavalliseen savipataan). Ruskista silputut sipulit, chili ja inkivääri. Lisää niiden joukkoon mausteet, raastettu sitruunan kuori, mantelit, vesi ja silputut yrtit. Lisää vielä sitruunasta puristamasi mehu. Kaada koko seos broileripalojen päälle pataan ja kypsennä pataa 175 asteessa uunissa noin tunti.

Kylkiäisiksi tulisi virallisesti kuskus taginen hengen mukaan, mutta vähemmän ortodoksit keittiöpipertäjät tööttää rinnalle riisiä tai miksei vaikka ohraa.

Omassa keittiössäni tämä sai hyväksynnän toiselle kokeilukerralle. Ensi kerralla vaihdan mantelit johonkin muuhun, kikherneisiin ehkäpä. Myös sitruunaa saa laittaa ihan reippaasti lisää. Mausteiden kanssa ei kannata olla säästeliäs.

Minua kiinnostaisi kokeilla broilerin sijaan ihan kunnon kanaa. Kanan ja broilerin ero on ainakin siinä, että broileri on mureaa hetken kypsentämisellä, kana vaatii pitkän hauduttamisen. Ehkä ensi kerralla innostun kokeilemaan tätä löytäessäni kaupasta oikean kanan ja haudutan tätä tunnin sijaan pari kolme. Siinä tapauksessa muistan toivoakseni myös lisätä nesteen määrää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti