27.12.2014

Paistipaisto ja pussi

Piti keksiä virkaa hirven sisäpaistille, ja joulun pyhinähän sille käyttöä löytyi, kinkku kun ei varsinaisesti ole koskaan kiinnostanut. Siispä paistopussi ja lämpömittari esiin ja hommiin. Vaikka eipä tuossa järin kummoista urakkaa ollut, kurjinta oli uunista kantautuva tuoksu ennen kuin mitään oli edes likimain lähestymässä lautasta.


Hirvipaisti

n. 1,5 kg hirven sisäpaistia
1 pkt pekonia
katajanmarjoja
mustapippuria
suolaa
timjamia

Murskaa mausteista kuiva mausteseos. Paista paistin pintaan kaunis väri ja hiero mausteseos lihan pintaan. Lado pekonisiivut paistin päälle, laita lämpömittari paikoilleen lihan paksuimpaan kohtaan ja nosta paisti paistopussiin. Anna paistua ensin 150-asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta. Kiehauta sitä odotellessasi tummasta oluesta ja riistafondista kastike paistille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti