Jos kyllästyttää iänikuinen broileri, kyllästyttää myös iänikuinen riisi. Siispä vaihtelua kiitos, ja mieluiten helposti.
Tässä yksi hyvä vaihtoehto, etenkin kun vähän tuunaa.
Papuriisi
riisiä puolet vähemmän kuin yleensä laittaisit
1 tlk kidneypapupja
2 rkl timjamia
1 sipuli
1 dl kermaa tai 1 tlk kookosmaitoa
kuumaa vettä
4 tl suolaa
2 tl maustepippurijauhetta
Silppua sipuli hienoksi. Laita kattilaan reilusti voita ja paista sipulisilppua voissa sen aikaa, että silppu hiukan pehmenee. Lisää sitten kidneypavut, joista on enin neste valutettu pois. Huuhdella ei tarvitse. Lisää myös timjami, kerma/kookosmaito, kuumaa vettä ja maustepippuri. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen.
Tarkkaile, ettei neste lopu kesken, lisää kermaa/kookosmaitoa ja vettä tarpeen tullen. Keittele, kunnes riisi on kypsää ja nesteet imeytyneet niin, ettei lautaselle tule riisivelliä.
Suolan kanssa kannattaa olla suhteellisen avokätinen, joskin suolaa ehtii hyvin lisätä vielä lautasellakin. Kiehumaan voi laittaa mukaan myös chilin, joka kyllä kannattaa sitten noukkia pois ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti