21.4.2014

Joo, mut mitä sen kanssa

Harvassa on ne hetket, jolloin ei keksi mitä illalliseksi tekisi. Vaihtoehtojakaan ei varsinaisesti ole loputtomasti: nautaa, kanaa, sikaa, kalaa. Mutta mitä sen kanssa? Se on ikuinen ongelma.


Vaikka parsaa ja perunaa.

Lämmin parsa-perunasalaatti

uusia perunoita
nippu tuoreita vihreitä tankoparsoja
sitruunamehua
suolaa
voita
vettä

Keitä uudet perunat suolavedessä lähes kypsiksi. Tee samoin tankoparsoille. Ennen keittämistä kannattaa parsasta ottaa kaksin käsin tukeva ote molemmista päistä ja taivuttaa niin, että parsa katkeaa. Näin saa kätevästi puumaisen osan parsasta pois. Parsat kannattaa myös kuoria kuorimaveitsellä ennen keittämistä.

Anna perunoiden ja parsojen jäähtyä. Pilko perunat ja parsat pienemmiksi paloiksi ja paista noin viiden minuutin ajan voissa pannulla. Loppuvaiheessa voit pirskotella mukaan hiukan sitruunamehua.

Tämä istuu melkein minkä vain kylkeen, joskaan pataruokien rinnalle en laittaisi. Perunoinakin voi käyttää vaikka eiliseltä jääneitä. Pilkkomiseen asti voi tehdä vaikka edellisenä päivänä etukäteen. Ja kun uusia perunoita ei vielä ole (olen jäärä, minulle on olemassa vain kotimaista perunaa), keitin tähän tyynen rauhallisesti vanhoja perunoita. Koska tätä oli talven jäljeltä niin kova ikävä, että se ajoi pikkunyanssien kuten uusien perunoiden ohi.

1 kommentti:

  1. Parsaa, herkkua! Kokeilen tätä seuraavan kerran, kun kutsun vanhempani meille syömään, isäni on parsafani. Pitäisiköhän odotella, että saa Rymättylästä tai Nauvosta uusia pottuja... Paimion parsaa saa ainakin vielä odotella, mutta Lidlissä oli oikein hyviä ja tuoreita saksalaisia parsoja. Parsakausi on siis virallisesti jo avattu.

    Blogissani olisi sinulle haaste: http://cappuccinoeffect.blogspot.fi/2014/04/sain-ensimmaisen-blogihaasteen-ja-otan.html

    VastaaPoista