18.4.2014

Kello viiden tee

Törmäsin niin omituiseen ohjeeseen, että se piti kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin gluteenittomia jauhoja, mutta koska itselläni ei niitä ollut, korvasin ne normaalilla vehnäjauholla.

Earl grey -muffinssit olivat minun keittiöni standardeista poiketen ihan kivan näköisiä, mutta niitä vaivasi sama, mikä minusta vaivaa koko muffinssiaihetta: kuivuus. Ehkä vähän vähemmän uunissa? Ehkä pieni kostutus earl grey -teellä?


Earl grey -muffinssit

125 g pehmeää voita
1,75 dl sokeria
2 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
4 - 5 pussia earl grey -teetä
4 kananmunaa
1 tl sitruunamehua
hiukan suolaa
1 dl perunajauhoja
1,5 dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutteeseen
1 pussi earl grey -teetä
n. 2 rkl kuumaa vettä
n. 2 dl tomusokeria

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää teepussien sisältö joukkoon ja jatka vaahdottamista. Lisää yksitellen kananmunat koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja annostele muffinssivuoksiin. Paista 200 asteessa 5 - 10 minuuttia.

Hauduta kuorrutetta varten teepussia pienessä määrässä vettä noin 5 min. Sekoita tee tomusokerin joukkoon tilkka kerrallaan, kunnes kuorrutus on notkeaa ja pystyt käsittelemään sitä, mutta se ei valu nestemäisenä. Koristele jäähtyneet muffinssit ja vietä englantilainen teehetki.

Alkuperäisen ohjeen mukaan tämä siis sopii sekä laktoosi- että gluteeniongelmaisille. Ohje patistelee myös kokeilemaan Keisarin morsianta.

5 kommenttia:

  1. Näin teen ystävänä kiinnostaa... Miltä nuo maistuivat? Earl Greylle? Teelle noin yleensä? Olen kerran syönyt vihreä tee -jäätelöä. Se oli suoraan sanottuna hirveää ja karvasta. Pallo oli pyöritelty teelehdissä, joten joka pala tarttui kurkuun ja aiheutti kakomisefektin. Silti tee ruoanlaitossa(kin) kiinnostaa. Masokismiako?

    VastaaPoista
  2. Maistui ihan earl grey -teeltä. Vihreä tee -jäätelöä olen itsekin joskus maistanut ja se oli jokseenkin kurja antikliimaksi. Tässä toimii tee paljon paremmin. Kuorrutteessa en kyllä teen makua pahemmin huomannut. Ehkä vahvempaa teetä siihen?

    VastaaPoista
  3. Siis taikinaan kipataan suoraan se teepussien sisältö? Ei hauduteta ensin teetä ja sitten laiteta sitä? Hmmm. Täytyy testata!

    VastaaPoista
  4. Juurikin niin, taikinaan teepussien sisältö sellaisenaan, kuivana jauheena. Kuorrutteeseen tee tuli haudutettuna nesteenä, mutta tosiaan, itse en sitä teen makua järin tuossa havainnut. Ehkä olis pitänyt jättää tee vaikka yön yli muhimaan, niin olis ainakin ollut töpäkkää tavaraa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkinä. Isäni tekee teen kahvinkeittimessä (sellaisessa, jossa ei ole koskaan keitetty kahvia, ettei teehen tule kamalaa sivumakua). Siinä teestä tulee niin töpäkkää jo valmiiksi, että sen voimin varmaan narkoleptikkokin kärsisi unettomasta yöstä...

      Poista