15.4.2014

Rairuoho ruokalautaselle

Puoli vuotta sitten kaapin perukoille unohtuneet herneet näkivät päivänvalon, kiitos ystävän viikko sitten Facebookiin päivittämän rairuohokuvan. Jos joka ikinen ruokaa tai sen tapaista tarjoileva laitos ei olisi viimeiset viisi vuotta hukuttanut kaikkea herneenversoihin, näitä voisi kokeilla idättää jopa talvella. Näin huhtikuussa eivät näytä tarvitsevan kuin kevyesti multaa ja reilummin kosteutta.


Olen ollut jotenkin normaalia hellemmällä ja aikaansaavammalla tuulella, joten olen kastellut näitä viikon ajan lähinnä suihkupullolla, muutamana ensimmäisenä päivänä jopa useamman kerran päivässä.

Worry no more, arki on koittanut ja vaippaiästä on herneiden ulos kasvaminen, kasteluinnostukseni ei varmasti kestä pääsiäisen tuolle puolen.

Tässä kuvassa herneet ovat 7 päivän ikäisiä. Multaan menivät suoraan siitä pussista, mistä yleensä tehdään kai hernekeittoa.

Joskus farmarin hommat on tosi työläitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti