13.4.2014

Lättähattu

Päätin ryhtyä pikkuleipähommiin. Mitä enemmän suklaata, sitä parempi. Viikko sitten kokeillut muffinssit jäivät jotenkin kuivaamaan suuta, nyt piti saada jotain muuta.

Ja tässä lopputulos, sekä se versio, mikä oli tavoite, että se, mikä rivarihelvetin uunista ulos tuli:


Syytän tästä syyskuussa 2009 vanhaksi mennyttä leivinjauhetta.

Mutta oli siinä ohjeessakin jotain kummallista. Paljon suklaata, paljon voita, kananmunaa ja vain vähän jauhoja. Kuitenkin taikinasta olisi pitänyt pystyä muotoilemaan palloja leivinpaperille. Käsin. Sanomattakin on selvää, että teelusikalla lätkimällä tulee eri näköistä.


Maapähkinäpikkuleivät

125 g voita
120 g tummaa suklaata
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
120 g maitosuklaata rouhittuna
150 g sokeritonta maapähkinävoita
1 dl tomusokeria

Sulata tumma suklaa ja voi ja anna seoksen jäähtyä. Lisää joukkoon kananmunat ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Ota taikinasta teelusikalla paloja ja pyörittele palat palloiksi leivinpaperille väljästi. Paista 175 asteessa 12 - 15 minuuttia.

Pikkuleipien jäähtyessä sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Levitä joka toisen pikkuleivän sileälle puolelle maapähkinävoita ja paina toinen pikkuleipä vastapuoleksi.

2 kommenttia:

  1. Ens kerralla laitat taikinan jääkaappiin jähmettymään ennen muotoilua.

    VastaaPoista
  2. Ahaa! Kiitos vinkistä, tämä menee vielä testiin jonain kauniina, tai oikeastaan todennäköisesti ei-niin-kauniina, päivänä.

    VastaaPoista