3.8.2014

Mangoa pääruuaksi

Tai pääruuan seuralaiseksi. Grillioppaan karibialainen kylki oli saanut seurakseen mojo-kastikkeen, joka kiinnosti lähinnä mahdollisuutena tuhota villiintymään päin olevaa korianteria.


Kokeilu oli kiinnostava ja tehdään toistekin, joskin pienillä säädöillä. Jos kokeilet, vähennä etikan ja etenkin öljyn määrää! Maku on myös sen verran voimakas, että tätä tehdään korkeintaan pari kertaa kesässä.

Mangomojokastike

1 kypsä mango
1,2 dl oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl sitruunamehua
reilusti tuoretta korianteria
1 chili
sormisuolaa
mustapippuria

Kuutioi kypsä mango pieniksi kuutioiksi. Kätevimmin se käy melko pienellä veitsellä. Leikkaa ensin mangon liha irti keskustan siemenestä. Viillä sitten hedelmälihaan pitkiä viiltoja kuoreen asti, mutta ei kuoren läpi. Tee sitten samanlaiset viillot vastakkaiseen suuntaan. Liu'uta sen jälkeen veitsi varovaisesti hieman kuorta vasten painaen niin, että hedelmäliha irtoaa kuutioina.

Pilko chili ja sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

En ymmärrä miten tässä ohjeessa on näin hirveä määrä oliiviöljyä. Missään tapauksessa en sitä noin paljoa laita, nyt heittelin sitä suhteellisen reippaalla kädellä, mutta enintään puoli desiä. Etikkaa laitoin osapuilleen ohjeen verran ja se oli liikaa. Suolaa voi tähän laittaa melko huolettomasti, makea mango puskee silti läpi.

Tämä on makuna sen verran kummallinen, etten suosittele tätä ainoaksi lisukkeeksi. Parhaiten tuntuu istuvan grillatun kanan kanssa, miksei muunkin grillatun lihan, etenkin jos teet Karibian alueen keittiökokeiluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti