21.8.2014

Oodi paahtuneelle paprikalle

Paahdettu paprika on ihana asia. Taidokas ystäväni saa sen tehtyä tavallisella uunillakin, mutta näin kesäaikaan grilli hoitaa homman ihan hetkessä meille tumpelommille. Paahdetun paprikan rinnalle kun grillaa vähän muutakin, on lopputuloksena tämän kesän ehdoton hittiherkku rivariranchilla.


Paprika-maissirelissi

1 - 2 punaista paprikaa
2 maissintähkää
reilu kasa tuoretta basilikaa
balsamicoa
oliiviöljyä
karkeaa ruokasuolaa

Grillaa paprikan kuoret mustiksi ja maisseihin väri. Kun paprika on mustaa, kääri se kelmuun ja anna olla muutama minuutti. Se auttaa saamaan kuoren irti vaivatta.

Leikkaa maissintähkistä maissit irti ja silppua basilika karkeaksi silpuksi. Poista paprikasta mustunut kuori ja leikkaa paprika paloiksi. Sekoita kaikki keskenään, lisää hiukan karkeaa ruokasuolaa, ripottele pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja saman verran balsamicoa.

Tämä on mahtava makuelämys minkä tahansa grillisapuskan seuraksi ja tästä määrästä tulee sen verran, että muuta lisuketta ei välttämättä edes tarvitse. Jos grillaat lihaa, grillaa kuitenkin maissi ja paprika ensin. Relissin värkkääminen on helppoa, mutta värkkääminen vie hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti