2.8.2014

Maustemuumilla mehua

Tai no ei kyllä siis mehua, mutta jotain makua iänikuiseen vesijohtoveteen, jota saa, joutuu, pitää ja tulee juoda järjettömiä määriä kuumina kesäpäivinä.

Monta päivää tuijottelin rehevöitynyttä sitruunamelissaa ja mietin, mitä sille tekisi. Kärsivällisyys googlen kanssa kesti noin viisi sekuntia ja jätti päällimmäiseksi muistikuvan siitä, että juomat.


Mistä juomat? En edelleenkään omista kunnollista blenderiä (tai edes huonoa sellaista), koska himoitsemani malli maksaa kotimaisia kasvihuonemansikoita äitienpäivän alla ja muutamat platinatekohampaat päälle. Toisaalta hyvä smoothie on enemmänkin kevyt lounas kuin varsinainen janojuoma.

Muistin marinadien tekoon tarkoitetun maustemuumin ja kävin pörheikköön käsiksi. Sakset napsaisivat pari pientä mintunlehteä matkan varrelta mukaan ja muumiin päätyi sitruunamelissan lisäksi siis minttua, sitruunamehua ja vettä. Hetki sheikkaamista ja homma on siinä.

Ranchia kun katselee näyttää siltä, että sitruunamelissavettä saa lipitellä tänä kesänä sitten vähän enemmän.

2 kommenttia:

  1. En yleensä mainosta linkkejä, koska olen epäkaupallinen, mutta blenderin puutteeseen

    http://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/tehosekoittimet-ja-vatkaimet/BAM105028/bamix-superbox-sauvasekoitin

    ja tuohon hintaan tulee siis lähes kaikki mitä lisälaitteena saa. Moottori on vahva 200 wattinen ja korjaus + varaosahuolto toimii. Itsehän jo ostin koska ko. välttämättömyys on ollut haaveena vuosia. Ei pysty vertaamaan halpismoulinexia oikeaan työkaluun.

    VastaaPoista
  2. Minä olen iskenyt silmäni (superrumaan) Mitamixiin eikä nyt tahdo kelvata mikään muu. Sielu ei kuitenkaan (vielä) taivu antamaan vaihdossa 600 euroa.

    Sieluni on ennenkin taipunut, tämä lie lähinnä ajan kysymys.

    VastaaPoista