21.7.2014

Hiipivä viherrys...

... valloittava korianteri.

Talous havainnoi korianterin villiintyneen käsittämättömään kasvuun. Ja korianterilla tarkoitan sitä ruokakaupasta roudattua ruukkuyrttiä, joka vastoin kaikkia odotuksia päätti nauttia suomalaisesta suvesta paikallisella takapihalla ihan koko rahan edestä.


Tuli aika harventaa vauhko yrtti. Viimeiset kaksi päivää ruokavalio on koostunut lähinnä korianterista. Eilen se päätyi burgereiden väliin yhdessä jäännösmozzarellan kanssa. Pisteet burgerikorianterille, joka maistui burgerissa selvästi, toisin kuin jäännösmozzarella, jonka olemassaoloa ei olisi havainnut, jossei olisi omin silmin nähnyt.

Vieläkään en osaa sanoa oliko korianteri hampurilaisen sisällä hyvä vai huono asia. Kokeile itse. Minä olen sanaton.

Tänään korianteri näytti pääroolia grillimakkaran kylkeen paahdetun maissin seurana. Siinä se on ennenkin toimivaksi todettu, yllätyksiä ei tullut vastaan tälläkään erää. Kummallisen piirteen tämä muuten ihan liian tasapainoinen ateria sai salaatista, jossa feta oli liian suolaista ja johon oli upotettu basilikaa, joka myöskin joutui harvennustoimenpiteiden uhriksi. Ja kuten ehkä arvaattekin, se oli juuri se kaupasta ostettu ruukkubasilika, josta puhun. Se kalliista taimitarhasta ostettu on edelleen niin säälittävän kokoinen, ettei sitä raski syödä.

Niin ja se etupihan salaattiruukkukokeilu on päättynyt. Tai vaihtunut toiseen salaattiruukkukokeiluun. Lehtisalaatti ei jaksa itää etupihan vähäisessä auringossa, joten roudasin ruukun takapihan puolelle päivää paistattelemaan. Takapihalla ollut, jo syöty ja vähän nahkean näköiseksi mennyt salaattiruukku puolestaan päätyi etupihalle siinä toivossa, että jänikset kävisivät syömässä salaatit pois.

Kaksi päivää mennyt. Vain naapurin kolmevuotias on havaittu salaattiapajilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti