18.7.2014

Jos se näyttää laihalle...

... se myös suurella todennäköisyydellä sitä on. Nimittäin ruokaohje. Annoin itseni hairahtua mansikoiden, mozzarellan ja salvian johdattelemana kuvittelemaan, että urkkalehden laihisohje voisi olla hyvä.


Ohjeessa oli lopulta monia kohtia, joiden olisi pitänyt varoittaa sumutorven lailla, mutta aurinko oli kai pehmittänyt pään.

Mozzarella-lihakääryleet

100 g mansikoita
200 g parsakaalia
4 ohutta naudan sisäfilepihviä
100 g mozzarellaa
tuoreita salvianlehtiä
pieniä uusia perunoita
hammastikkuja

Nuiji pihvit ohuiksi. Paloittele mozzarella, laita hiukan mozzarellaa kunkin pihvin päälle, laita päälle vielä muutama lehti salviaa ja kääri pihvit rulliksi. Sulje rullat hammastikuilla.

Pese ja puolita perunat ja pilko parsakaali. Laita ne folion sisälle, lisää hiukan suolaa ja pippuria ja kääri folio tiiviiksi nyytiksi. Puolita mansikat.

Kypsennä nyyttiä noin puoli tuntia grillillä. Kun nyytti alkaa valmistua, grillaa noin 10 minuuttia lihakääryleitä. Mausta lihakääryleet suolalla ja pippurilla ja tarjoile mansikat perunoiden ja parsakaalien kanssa.

Alkuperäisen ohjeen mukaan nämä olisi pitänyt tehdä uunissa. Iso virhe. Grillissä näihin tuli edes häivähdys makua. Yksi jäävuoren kokoinen varoitusmerkki on se, että mausteet lisätään vasta paistamisen jälkeen. Silloin suupalan mukana kitalakeen osuu ensimmäisenä mausteet ja loppu suupala ei maistu millekään. Let's face it, mozzarella ei ole mikään voimakkaan makuinen juusto.

Sisäfileen uhraaminen tämmöisiin kääryleisiin on hyvän raaka-aineen raiskausta. Sisäpaistista tehdyt pihvit riittävät mainiosti.

Vaikka mansikat olivat osasyyllinen tähän kokeiluun, jokin sai jättämään mansikat kaupan hyllylle. Ihan suoraan näin jälkiviisaana sanoen, eivät ne tätä olisivat pystyneet pelastaamaan. Ei tarvitse tehdä toiste. Älä sinäkään, ellet nauti mauttomasta ja ylihintaisesta ruuasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti