6.7.2014

Voiko pipari olla suolainen

Kun joku hihkaisee toimistolla "pipareita keittiössä", onko kukaan ehdollistunut vastaanottamaan silloin suolaisia pipareita?

Se piti kokeilla, eikä vähiten siksi, että pääsin parmesaanin pariin. Ennen kuin ryhdyt kokeiluun, annan yhden vinkin.


TEE TUPLA-ANNOS!

Parmesaanipiparit

100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sämpyläjauhoja
hiukan suolaa
2 tl kuivattua timjamia
0,5 dl vettä
pari reilua kourallista parmesaaniraastetta
1 kananmuna

Paloittele voi ja yhdistele heti kaikki aineet kananmunaa lukuunottamatta. Alkuperäinen ohje puhuu nopeasta nyppimisestä, mutta jos käsin pitää jotain tehdä, itselläni on siihen tasan yksi tekniikka: viiden harottavan sormen kahmaisu ja kämmenellä painaminen. Toimii kuin häkä.

Kun kaikki on tasaisesti sekaisin, painele taikinasta levy ja anna sen jäähtyä esim. kelmun sisällä jääkaapissa puolisen tuntia. Ota sitten jauhoja ja kaulin ja kauli taikinasta vajaan puolen sentin paksuinen levy. Painele muotilla levystä keksejä uunipellille. Muotiksi käy vaikka vesilasi.

Voitele keksit kananmunalla ja ripottele keksien päälle hiukan parmesaaniraastetta. Paista 175-asteisessa uunissa noin vartti. Parhaimmillaan piparit ovat, kun ne ovat kullanruskeita, ei tummanruskeita.


Varoituksen sana lie paikallaan. Minä onneton lupasin ennen kokeilua työkaverille tuoda pipareita toimistolle. Taikinasta tuli vain yksi pellillinen ja kadun syvästi luvanneeni osan arvopellillisestä muihin suihin. Ainoa plussa tilanteessa on se, että on heinäkuu ja 90 % firmasta on lomalla. Ei siis välttämättä tule tappelua toimistolla.

Joudun kyllä tekemään välittömästi pari pellillistä lisää, että saan herkutella itsekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti