11.7.2014

Sporttiparsa

Kun sporttilehti julkaisee parsaohjeen, joka istuu arki-illan aikatauluun kuin kahvimuki aamuiseen tahmatassuun, pitää antaa uunilohelle, tuolle jokaisen kouluruokalan ja lounashelvetin raiskaamalle jalokalalle, mahdollisuus.


Mahdollisuuden antaminen ei ollut turha idea, muttei myöskään tällaisenaan tule uudestaan tuotantolinjalle. Pienellä viilauksella homma alkaa kukkua kuin energiajuomaa saanut käkikello.

Parsaa ja lohta

n. 500 g lohifilettä
nippu vihreää parsaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tilliä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nosta lohifile foliopalalle. Folion pitää olla niin suuri, että sen pystyy taittelemaan lohen ympärille vielä sittenkin, kun parsat on pakattu lohen päälle. Ripsi lohen päälle sitruunamehua tai jos hifistelet, käytä sitruunalohkoja. 

Napsauta parsoista puumainen varren juuri pois ja kuori syötäväksi jäävä osa. Laita kuoritut parsat lohen päälle ja ripsi oman maun mukaan ensin oliiviöljyä, sitten suolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja tilliä. Tuore tilli on aina paras, mutta kuivattu tilli sekä kustannustehokkaampaa että valmista käyttöön suoraan purkista.

Taittele koko paketti folion sisään ja käännä reunat niin, että paketti olisi mahdollisimman tiivis. Paista uunissa 30 - 35 minuuttia.

Itse olin liian varovainen sitruunamehussa ja liian hellämielinen oliiviöljyn kohdalla. Suolaa olisi voinut läimiä ihan kunnolla. Ehkä olisin voinut vaihtaa mustapippurin sitruunapippuriin.

Parsat kyllä kypsyvät tässä ajassa, mutta jäävät hiukan rapsakoiksi. Jos tykkäät parsastasi ihan pehmeänä, kokeilisin pitää uunissa vartin pidempään. Kala ei pääse tässä kuivumaan, kun folio on suljettu kunnolla ja sisällä on hiukan sitruunamehua ja öljyä. Lohen voisi hifistelijä kokeilla vaihtaa nieriään. Tätä voisi kokeilla myös jollain kuivemmalla kalafileellä, jolloin öljyä kannattaa laittaa hiukan enemmän.

Tuleekohan joskus tilanne, jossa parsaa olisi liikaa. Ei tunnu todennäköiseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti