29.7.2014

Tahmea teriyakipossu grillistä

Tälle annan vahvan suosituksen, mutta ehdollisena: keittoliemen maustamisessa ei kannata säästellä. Kannattaa myös varata hammastikut lähistölle.


Grillattu teriyakiporsas

600 - 800 g luutonta porsaankylkeä
vettä
3 cm:n ja 2 cm:n palat inkivääriä
1 chili
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
sitruunamehua
1 dl soijakastiketta
1 dl miriniä

Laita kylki kattilaan ja lisää vettä niin, että liha on kauttaaltaan veden peitossa. Kuori ja paloittele 3 cm inkivääriä. Paloittele chili. Lisää inkivääri, chili, sokeri ja suola kattilaan ja keitä noin 2 tuntia. Anna lihan vetäytyä liemessä keiton jälkeen vielä puolisen tuntia.

Sillä aikaa voit tehdä kastikkeen. Kuori ja pilko inkivääri. Laita kattilaan soija, inkiväärit, mirin ja reilu loraus sitruunamehua. Keitä kasaan, kunnes kastiketta on jäljellä noin 1,5 dl.

Nosta liha liemestä ja leikkaa reippaiksi siivuiksi. Sivele siivuille kastiketta ja grillaa kuumassa grillissä hiukan rapeiksi. Tämä osuus on varsin nopea.

Kaupasta ei luutonta kylkeä löytynyt, ei sen puoleen luullistakaan. Tähän tarkoitukseen ribsit eivät ole paras mahdollinen, vaan homma kaipaa vähän paksumpaa lihapalaa. Tällä kertaa sen virkaa toimitti kassler, joka kypsyi niin, että siivujen tekeminen jätettiin suosiolla väliin.

Keittoliemi ei varsinaisesti antanut lihalle makua, joten ensi kerran kokeiluun liemeen on keksittävä jostain lisää makua. Mistä se keksitään on vielä keksimättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti