3.6.2014

Arkiporilainen

Arjen purilaiselta edellytetään makua, nopeutta ja tuoreutta. Valmispurilaiset pikapaikoissa voittavat nopeudessa, mutta ottavatkin vastaavasti rajusti vastapalloon muissa kriteereissä.


Tässä kokeiltiin Reissumiehen ruissämpylöitä porilaissämpylän roolissa. Omasta puolestani kalvakat kaupan peruspurilaissämpylät saavat jatkossa jäädä kaupan hyllylle. Mitään makuelämyksiä ne eivät ole. Ei ruissämpylät tähän ihan optimoituja olleet, mutta koska omat täytteet tuppaavat aina olemaan vähän liioitellut, on parempi, että sämpylä ei ole ihan niin massiivinen.

Yksinkertaisimmillaan ja samalla todennäköisesti herkullisimmillaan omat purilaiset ovat, kun itse tekee jauhelihapihvin ja laittaa sen seuraksi sämpylän väliin juustosiivun, kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. Voiko yksinkertaisemmaksi enää mennä?

Puristin jauhelihapihvit

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki keskenään ja paista pannulla voissa molemmilta puolilta, kunnes pihvit ovat kypsiä.

Mausteita voi heittää kokeillen ihan miten sielunsa sietää. Kun ympärille tulee varsin vaatimattoman makuinen sämpylä, voi pihvi olla ylimaustettu ilman, että homma menee hätävarjelun liioitteluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti