19.6.2014

Salviaa grilliin

Tässäpä grilliohje, jota ei sellaisenaan ilman reipasta ylimaustamista kannata toteuttaa. Salvia on mukava maku, mutta marinadista ei kyllä ollut lihassa jälkeäkään. Lisää suolaa, lisää jallua, lisää aikaa broilerille lepäillä marinadissaan tai ehkäpä sitruunamehua jallun tilalle!


Salvia-pekonikanat

ohuita broilerin fileleikkeitä
0,5 dl oliiviölöjyä
tuoretta salviaa
suolaa
pippuria
loraus jaloviinaa
pekonia

Silppua tuore salvia, jätä muutama lehti kokonaiseksi. Sekoita oliiviöljy, silputtu salvia, jaloviina ja mausteet ja hiero broilerin pintaan. Anna marinoitua seuraavaan päivään.

Puhdista enimmät marinadit fileiden pinnasta, ettei marinadi pala grillissä. Laita muutama tuore salvianlehti fileiden päälle ja rullaa fileet rullaksi. Kiedo jokaisen fileen ympärille pari siivua pekonia ja kiinnitä rullat vaikkapa hammastikulla. Grillaa rauhallisesti grillissä melko miedolla lämmöllä kypsiksi.

Oman kokemukseni mukaan mitään ohjetta, jossa sanotaan puolen tunnin tai edes parin tunnin marinoitumisen olevan riittävä, ei tule noudattaa. Vain marinointiin tarkoitettu tyhjiöpakkaus marinoi lihan tunnissa tai parissa, ilman sellaista ei mikään ole ime makua parissa tunnissa. Aina yön yli. Mieluummin kahdenkin yön yli.

Jos lihan pinta on rikottu esimerkiksi nuijalla, ottaa liha makua vastaan nopeammin. Rikkomaton, siisti liha on huomattavan paljon hitaampi.

Tämä marinadi on niin heiveröinen, että yksikin vuorokausi marinadissa oli vähän. Parempi antaa tämän maustua pari päivää ja olla avokätinen suolan ja pippurin kanssa. Itse laitan ensi kerralla joukkoon sitruunamehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti