1.6.2014

Porkkananharvennustalkoot tulossa

Porkkanat ovat itäneet ja kuten ounastelin, harvennustalkoot on tulossa. Kaksi riviä porkkanaa istutin kaksi viikkoa sitten, kolmannen rivin laitoin tänään.


Punajuurista on itänyt toistaiseksi paljon vähemmän kuin mitä viime vuoden perusteella olisin odottanut. Kirvestä en kaivoon vielä heitä, vastahan tässä on kesän ensimmäinen päivä menossa.

Punajuuren viereen heittämäni rivillinen palsternakkaa sen sijaan ei ilmeisesti ole edelleenkään itänyt. Ilmeisesti siksi, että palsternakan huudeilla näkyy yksi pieni viherrys, jonka lajinmääritys on tällä hetkellä mahdotonta. Toisen rivin palsternakkaa kylvin tänään ja palsternakan ja punajuuren väliin jäi tila laittaa pari yrtintainta, joita todennäköisesti on ranchille tulossa. Todennäköisesti siksi, että fillarilla en ala repussa mitään taimia roudaamaan ja kuski ei ole vaikuttanut erityisen motivoituneelta taimitarhavisiitin suhteen.

Fenkolit ovat itäneet! Uusi jännittävä tuttavuus on nähnyt päivänvalon ja toinen rivi fenkolia päätyi maihin tänään. Pussin ohjeiden mukaan sen pitäisi kasvaa 60-senttiseksi. Kesän mittaan pitäisi siis saada muutakin kuvattavaa kuin puolikkaan pikkurillin kynnen kokoiset sirkkalehdet.

Salottisipulit ovat jo rippikouluiässä. Myös taka-alalla piilotteleva kurkku on itänyt odotusten mukaan. Tänä vuonna en ole istuttanut salottisipulia ollenkaan siemenstä, joten ensi vuoden sipulisato tulee todennäköisesti kaupan sipulipussista, sikäli kun tulee. Minä kun olen tavannut nostaa ensimmäisen kesän siemenestä kasvatetut sipulit ylös kuivumaan ja istuttanut ne seuraavana keväänä uudelleen.


Myös tilli ja vihdoin persiljakin on itänyt. Persilja on tullut pintaan tänään. Jonkun vanhan viisauden mukaan persilja on istutettava pitkänäperjantaina, tai se kysyy yhdeksältä pirulta luvan kasvaa. Se selittäisi hitaan itämisen. Sekä persiljaa että tilliä laitoin tänään lisää ja sen jo aiemmin aikomani uuden lehtisalaattiruukun myös.

Hetken mielijohteesta tuikkasin etupihan pikkulaatikkoon itäneen tillin viereen parsakaalia, kun siemenpussi sattui käsiin sopivasti. Edellinen yritys parsakaalin kanssa ruukussa johti hienoihin lehtiin ja nollaan kaaliin. Ehkä ruukku oli sille liian ahdas.


Loppukesän voinkin keskittyä ottamaan päivänokosia ja tarkkailemaan tiluksia tukikohdastani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti