21.6.2014

Pernodia ei muuten kannata yhdistää maitoon

Kuului toteamus ruokapöydän toiselta puolelta.


Pöydässä oli nimittäin juuri kokeilu, jossa lammas oli maustettu fenkolilla ja korianterinsiemenillä eikä mintulla sen paremmin kuin rosmariinillakaan.

En ymmärrä miksi näitä ohjeita edelleen ojennan kokeiltavaksi, kun joka kerta todetaan sama asia: pitkä marinointi olisi parempi. Mutta kokeiltu on nyt tämäkin.

Grillattu fenkolilammas

2 rkl mustapippuria
2 rkl suolaa
0,5 rkl korianterinsiemeniä
0,5 rkl fenkolinsiemeniä
0,5 kg lampaan lihaa
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita mustapippuri, suola, jauhetut korianterinsiemenet ja rouhitut fenkolinsiemenet. Hiero oliiviöljy lihaan ja hiero mausteseos öljyttyyn lihaan. Grillaa liha kypsäksi.

Voit toki kokeilla tätä näinkin, mutta itse laittaisin kyllä suolaa ja pippuria enemmän sekä korianteria kaksinkertaisen määrän. Fenkoli kannattaa pitää ennallaan, se on melko voimakas maku.

Alkuperäinen ohje puhui lammasmedaljongeista, mutta suoraan sanoen meillä täällä ei kyllä ole kaupassa yleensä varsinaisesti varaa valita. Lampaan paahtopaisti ei tähän käy, joten vaihtoehdoksi jäi lampaan ulkofile. Joka muuten kypsyy grillissä nopeammin kuin kuvittelet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti