24.6.2014

Joo, mut mitä sen kanssa vol2

Grillisesonki tarkoittaa sitä, että ruuan rinnalle tehtävän lisukkeen problematiikka muuttaa luonnettaan. Se, mikä talvella oli vielä ihan ok, ei nyt oikein tahdo istua muuhun pöperöön ja kun kerran grilli on kuumana, tuntuu energian haaskaukselta lämmitellä hellaa. Kesällä ei kiinnosta uunia lämmittää ollenkaan, lämmintä on huushollissa muutenkin.

Tai no. Tänä vuonna ehkä ei.

Pätevä lisukelöytö on maissi.


Grilliraamatussa tätä sanotaan relissiksi, mutta minusta tämän ero tavalliseen salaattiin on kovin marginaalinen. Relissi tuo mieleeni reliikin ja se taas ei kuulosta ollenkaan hyvältä ajatukselta ruokapöydässä.


Maissisalaatti

1 paketti esikeitettyjä maissintähkiä (2 tähkää)
4 keskikokoista tuoretta tomaattia
1 puntti tuoretta korianteria
1 - 2 chiliä
suolaa
mustapippuria
juustokuminaa
sitruunamehua

Grillaa maissintähkiin grillissä hyvä väri ja maku. Anna jäähtyä hetken. Poista tomaateista puinen kantaosa ja siemenet ja kuutioi loput tomaatista pieniksi kuutioiksi. Pilko chili pieniksi paloiksi. Silppua korianteri karkeaksi silpuksi. Leikkaa veitsellä maisseista siemenet irti, murenna siemenet irti toisistaan. Sekoita kaikki keskenään, mausta ripauksella suolaa, mustapippurilla, juustokuminalla ja sitruunamehulla.

Tämä säilyy kohtalaisesti jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta on valmistuspäivänä parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti