25.6.2014

Voiko juuston kanssa epäonnistua

Riittävästi kun laittaa juustoa, alkaa heikomminkin maistuva vihannes olla suorastaan maanpäällinen taivas! Tai no, itse tykkään parsakaalista muutenkin, mutta nyt se vasta pääsi oikeuksiinsa. Ja samalla arkiruokarepertuaariin sekä vakkari- että vippilistalle.


Rakuuna-parsakaalipaistos

500 g parsakaalia
suolaa
1 prk (n. 2,5 dl) kolmen juuston ruokakermaa
150 g cheddarjuustoa (sitä semmoista, jota voi raastaa)
kuivattua rakuunaa

Pilko parsakaali reilun kokoisiksi paloiksi ja esikeitä palat suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta lävikössä vedet pois. Raasta cheddar.

Laita esikeitetyt parsakaalit uunivuokaan, ripottele päälle reippaalla kädellä rakuunaa, sitten cheddarraaste ja kaada päälle kerma. Paista uunissa 200 asteessa 15 - 20 minuuttia.

Pelkän parsakaalin pupertaminen ei tuntunut äärettömän houkuttelevalta, joten paistoin kanapaloja, jotka nakkasin uunivuokaan alimmaiseksi. Kanat maustoin paistovaiheessa rakuunan lisäksi suolalla, valkopippurilla ja paprikalla. Eikä ollut ollenkaan pöllömpi idea.

Tänne olisi voinut upottaa jääkaapista löytyneen puolikuolleen porkkananpuolikkaankin, mutta koska kiire ja nälkä, ei hermo kestänyt yhtään ylimääräistä kuori-pilketeatteria keittiössä. Lisäksi oli kova polte päästä rassaamaan fillaria pihalle, enimmäkseen siksi, että naapurille on eilen tullut 8-viikkoinen koiranpentu ja toivoin pääseväni koiravauvaa rapsuttelemaan. First things first!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti