Varmaan se kuumin huuma on jo reilusti ohi, kun kerran minäkin tulin tätä kokeilleeksi, mutta viime aikoina hipsterit ovat keuhkonneet kvinoasta. Ei sitten niin harmainta haisua mistä on kyse, mutta noitainlehden kuvassa kvinoapihvit näyttivät hyvältä. Lisäksi ohjeessa oli sekä parmesaania että aurinkokuivattua tomaattia. Siis kaksi hyvää syytä ryhtyä hommiin.
Kvinoapihvit
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
suolaa
sipuli
aurinkokuivattua tomaattia
0,5 dl parmesaaniraastetta (myös mozzarellaraaste käy)
1 kananmuna
kuivattua rosmariinia
cayennepippuria
Huuhtele kvinoa. Noitainlehden mukaan huuhtelu tehdään kylmässä vedessä, purkin kyljessä puhutaan kuumasta. Huuhtele millä haluat. Keitä huuhdeltua kvinoaa suolalla maustetussa vedessä, kunnes vesi on haihtunut/imeytynyt. Kuullota paistinpannussa silputtu sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Kumoa sekä keitetty kvinoa että sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit kulhoon. Lisää joukkoon juustoraaste, kananmuna ja mausteet ja jauha tasaiseksi. Noitainlehti kehottaa käyttämään monitoimikonetta. Omassa keittiössäni sellaista ei ole, joten sauvasekoitin sai hommia. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla 1 - 2 min molemmin puolin. Tarjoa lämpimänä.
Minusta parmesaania ei juuri koskaan voi olla liikaa, joten omiini saattoi lipsahtaa tuplaparmesaanit. Massasta tuli varsin tahmeaa, joten lakkaa juhlakynnet vasta kokkaamisen jälkeen. Kvinoa osoittautui hyvin pieneksi, melko pyöreäksi tavaraksi, vähän kuskuksen tyyppiseksi, johon myös sen hyllykaveri kaupassa vihjaili (kuskus). En tiedä sinun siivilöistäsi, mutta omat isot siiviläni päästävät kvinoat läpi mennen tullen, joten jouduin huuhtelemaan omat kvinoani pienessä teesiivilässä useammassa osassa. Kvinoa ei sitten juurikaan turpoa, joten se solahtaa siivilän läpi myös keitettynä. Huuhdeltu ja myös keitetty kvinoa tarttuu pintaan kuin pintaan, joten onnea matkaan vaan.
Mutta hyviä nämä kvinoapihvit olivat ja jäävät sellaisenaan keittiön varma nakki -kansioon. Tällä erää seurana meni salaatti, mutta miksei tätä voisi tehdä lisäkkeeksikin, mieluummin ehkä pihville kuin kalalle, koska aurinkokuivattu tomaatti. Pihvin kylkiäisenä tööttäisin tälle kastikkeen, nirsompi kaipaisi sitä muulloinkin.
Alkuperäinen ohje sanoi "3 aurinkokuivattua, öljyyn säilöttyä tomaattia". Myydäänkö niitä kokonaisinakin? Mikään ei muuten selitä näin säästeliästä aurinkokuivatun tomaatin käyttöä. Tästä voitte päätellä, että omiin pihveihini saattoi päätyä triplatomaatit. Hups.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti