28.5.2014

Huomio arkiruoka-ahdistujat

Nyt on tarjolla hyvä kandidaatti arkiruokaongelman kanssa ahdistuville. Tämä toimii myös lapsiperheissä! Tuubafanfaarin paikka!


Fetapannu ei ole mikään viikonlopun, tai edes arjen, kohokohta, mutta sillä voi saada arkiruokarotaatioon ihan suihin uppoavan lisän normaalisti arkien melko tuttuun ja turvalliseen joukkoon. Kokeile! Tarvitset teflonpannun ja siihen sopivan kannen sekä puolisen tuntia aikaa.

Fetapannu

400 g jauhelihaa
2 rkl soijakastiketta
4 dl kasvislientä
1 dl vettä
2,5 dl minipennepastaa
1 pussi herne-maissi-paprikaa
fetakuutioita
tuoretta persiljaa
seesaminsiemeniä

Paahda keskilämpöisellä pannulla ensin hiukan seesaminsiemeniä, kunnes ne saavat väriä. Siirrä ne sitten syrjään.

Ruskista jauheliha. Lisää soijakastike, kasvisliemi ja vesi ja lopuksi vielä pasta. Anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Minipennepasta (voi miten söpöjä!) kypsyy noin kuudessa minuutissa.

Lisää herne-maissi-paprika ja anna hautua 2 - 3 min. Lisää fetakuutiot ja persilja, koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja valmista tuli.

Alkuperäinen ohje, jota yritin noudattaa, sisälsi kasvisliemen sijaan 4 dl omenamehua, mikä oli aika erikoinen ajatus. Sitä pitää kokeilla ja olisin kokeillut jo nyt, jos olisin muistanut informoida myös kaupassa kävijää omenamehun tarpeesta. Seesaminsiemenet eivät mielestäni tuoneet ihan järkyttävää lisäarvoa ruokaan, mutta hyvähän se oli niitäkin kaapista yrittää tuhota ennen kuin vanhaksi menevät. Vai ovatkohan jo menneet, taitaa olla parempi olla tarkistamatta.

Ei tämä mitään kulinaristisia elämyksiä tarjonnut, mutta yllämainitut määrät puolittamalla kaksi konttorihommien harmauttamaa saa ihan säädyllisen päivän pääaterian arkena, kun sen paremmin aikaa kuin kiinnostustakaan ei ole jaettavaksi asti.

Juomien suhteen en ole mikään asiantuntija, mutta tällä kertaa seuraksi eksynyt Alkosta löytynyt cava Jaume Serra Brut ei sitten ole mikään optimaalinen kyytipoika tälle murkinalle. Kokeile mieluummin vaikka maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti