25.5.2014

Unohda pullanpaisto ennen asuntoesittelyä

Koska kookoskakun paistamisella saat kotiisi niin huimat tuoksut, että joku hikinen pulla alkaa tuntua lähinnä loukkaukselta. Itse olen kovasti sitä mieltä, että asiat ilman suklaata ovat vain puolikkaita asioita. Nuoruuden fanaattiset vuodet ovat saaneet ajan mittaan mustan ja valkoisen väliin harmaita sävyjä ja keittiöstä löytyy nykyään tilaa antaa satunnaisesti mahdollisuus myös muulle kuin suklaalle.


Hedelmäkakun kirous on 80- ja 90-luvulla varttuneelle edelleen elinvoimainen, mutta jos ohjeessa ei puhuta mitään kuivakakusta ja jos se antaa hyvän tilaisuuden käyttää syyskuussa 2012 vanhaksi menneet kookoshiutaleet, ehkä se on sopivasti tropiikkia hellepäivään.

Aananas baananas kookonats än moor!

Trooppinen kookoskakku

2 munaa
2,25 dl sokeria
0,5 dl öljyä
3,4 dl jauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
suolaa
1 tl vanilja-aromia
1 dl ananasmurskaa
2 banaania soseutettuna
1 dl kookoshiutaleita
200 - 250 g tuorejuustoa
2,5 dl kookoskermaa
4 rkl sokeria

Ota 0,5 dl öljyä huoneenlämpöön. Voitele irtopohjavuoka. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, pieni ripaus suolaa ja vanilja-aromi keskenään. Vanilja-aromin sijaan näin tässä mahtavan tilaisuuden vaniljasokerin käyttöön, joten läimin taikinaan reilun annoksen vaniljasokeria. Siitäkin syystä, että talossa ei ollut ihan vaadittavaa määrää sokeria.

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy ohuena norona koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon varovaisesti käännellen kuivat aineet, banaani ja ananas. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 190-asteisessa uunissa. Paistoaika riippuu vuokasi koosta. 20 cm vuoka vaatii noin 45 minuuttia, oma 24-senttinen vuokani tuli ulos 35 minuutin kohdalla. Olisi ollut syytä ottaa jo 25 - 30 minuutin kohdalla, väitän viisaana jälkikäteen. Ohjeessa käsketään tarkistamaan kypsyys puutikulla. Käytä jos osaat, minun kakkuni olisi ollut sen (ja minun tulkintani) mukaan kypsä jo vartin jälkeen ja se tuntui kyllä jo vähän erikoiselta...

Vatkaa kookoskerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja tuorejuusto keskenään ja lopulta kookoskerman kanssa. Kuorruta jäähtynyt kakku seoksella.


Minulta loppui sokeri kesken ja korvasin kuorrutteen sokerin jälleen kerran vaniljasokerilla. Vaniljahan kasvaa Madagaskarilla, joka on riittävän tropiikkia minulle ja siten ansainnut paikkansa kakussa, joka viittaa tropiikkiin. Tässä kuorrutteessa se ei ihan toiminut toivotulla tavalla. Olisi pitänyt kokeilla tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti